dijous, 28 de juny del 2012

Prevenció del foc al bosc

Estem en plena onada de calor i això significa alt risc d'incendi forestal, pel què cal extremar la precaució.
Segons el mapa de perill d'incendi forestal, avui el Bages està entre risc alt i risc molt alt.

Per això des de l'associació de veïns, demanem la màxima precaució al fer qualsevol activitat que pugui causar un incendi i recordar la prohibició actual de fer foc a menys de 500 metres de la massa forestal (a tota la urbanització).


Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.



La sequera, les temperatures altes i el vent poden augmentar el risc d’incendi en qualsevol moment. Cal l’ajut ciutadà per la lluita contra els incendis: Si veus foc al bosc, truca al 112. Contra el foc, tu n’ets la millor prevenció!


Més informació sobre prevenció d'incendis forestals

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac