dimarts, 18 de març del 2014

22 de març: signa un vot per la independència

Des de Fonollosa per la Independència, convoquen als veïns de Can Servitge que vulguin signar un vot per la independència i encara no ho hagin fet, el dissabte 22 de març de 10 a 12 h, a la rotonda de Can Servitge.

Signa un vot per la independència, és una campanya que fan l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) i l'AMI (Associació de Municipis per la Independència, del qual en forma part Rajadell), adreçada a incentivar els ciutadans de Catalunya que exerceixin el dret de petició, que consisteix en dipositar el nostre "VOT" en forma d'instància, per tal que si ens impedeixen anar a votar el proper 9 de novembre, l'ANC pugui fer arribar els "vots" perquè els representants electes del poble de Catalunya declarin la Independència de Catalunya, d'acord amb el dret internacional.

La signatura ha de ser presencial, ser major de 16 anys i s'ha de portar el DNI.

Més informació a l'ANC i a la pàgina de la campanya "signa un vot per la independència".Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac