diumenge, 9 de novembre del 2014

Jornada de Participació - Resultats

Ja sabem els resultat de la votació a Rajadell del procés participatiu, una jornada que ha transcorregut sense cap incident, festiva i alegra.

La participació, ha estat de 226 vots.

Dels quals:

203 vots de Sí - Sí
9 vots de Sí - No
5 vots de No
4 vots Sí - Blanc
2 vots en blanc
3 vots d'altresVallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac