dilluns, 16 de març del 2015

29 de març: ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA


La Junta Directiva de l'Associació de Veïns de Sant Salvador de Vallformosa, ha acordat convocar l'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA el diumenge dia 29 de març de 2015, a les 10:00 h. en una 1a convocatòria i a les 10:30 en una 2a convocatòria, establint el següent

ORDRE DEL DIA

  1. Lectura de l'acta de l'assemblea anterior.
  2. Aprovació, si s’escau, de les despeses del 2014.
  3. Aprovació, si s’escau, del pressupost pel 2015.
  4. Informació del reciclatge.
  5. Actuacions en el Nucli de Can Servitge.
  6. Festa Major 2015.
  7. Precs i preguntes.
Compte, que a la matinada del diumenge fan el canvi d'hora ( a les 2 de la matinada del dia 30 s'haurà d'avançar una hora el rellotge).

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac