Les probabilitats de transmetre aquestes malalties a casa nostra de moment són molt minses o realment improbables. Però no per això, deixen de ser una gran molèstia per a moltes persones les seves picades i entre tots hem de fer un esforç, per tal d'evitar la seva propagació.
Vam crear una pàgina d'informació sobre el mosquit tigre, però bàsicament aquests punts són els que hem de tenir en compte:
- Eliminar els objectes que puguin acumular aigua o buidar-la dos cops per setmana (gerros, cendrers, abeuradors, joguines, plats de sota els testos, piscines de plàstic...).
- Evitar els forats o depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.
- Tapar hermèticament, amb tapa o tela mosquitera, els dipòsits d'aigua per regar i safareigs.
- Posar sota cobert barques, carretons o remolcs, o bé, posar-los cap per avall o tapar-los amb una lona. Eliminar (deixalleria) els pneumàtics vells.
- Posar peixos vermells que es menjaran les larves de mosquit en basses ornamentals i fonts de jardí.
- Netejar les fulles de les canaleres de teulats i terrasses.
- Buidar l'aigua o tractar-la amb un producte larvicida d'embornals i desaigües.
- Els pneumàtics s’han de mantenir secs i sota cobert.
A Catalunya hi ha coneixement de la presència del mosquit tigre a 372 municipis segons el projecte Atrapa el tigre. Aquest insecte originari del sud-est asiàtic sí que pot ser vector d'altres malalties com el Dengue o el Chikungunya. Són les femelles del mosquit les transmissores a través de la picada. Segons dades de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el 2015 es van diagnosticar 48 casos de Chikungunya i 59 de Dengue.
Distribució del mosquit tigre a Europa |
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada