diumenge, 21 de març del 2010

Assemblea General Ordinària

Avui s'ha fet l'assemblea general ordinària que s'havia convocat en la qual s'ha presentat i aprovat la Junta Directiva, s'han llegit els estatuts de l'associació, els quals també han estat aprovats.

Després s'han exposat la previsió dels comptes i s'ha comunicat que de moment la quota de soci per tal de poder disposar de pressupost pel funcionament de l'associació de veïns serà de 6 euros mensuals.

A continuació s'han explicat els temes que s'estan portant en l'actualitat com l'arranjament de camins per part de l'ADF per  la prevenció d'incendis forestals, la situació de l'antena de TDT, telefonia mòbil i Internet, el transport escolar i la limitació de circulació en els camins interiors, entre d'altres.

També s'ha efectuat una petita explicació sobre el nou eix diagonal vial i ferroviari.

Per finalitzar s'ha repartit un full de sol·licitud d'inscripció de soci, del qual es pot baixar una còpia per imprimir que trobareu a la pàgina creada per tal efecte.

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac