dilluns, 25 de març del 2013

Assemblea General Ordinària 2013 - Resum

Ahir es va fer l'assemblea general ordinària que s'havia convocat, en la qual es va parlar en primer lloc de la revisió cadastral de les parcel·les, concretament que tornen a ser rústiques i ara cal fer un seguiment de la valoració que es farà en relació a l'IBI que s'haurà de pagar. Es vetllarà perquè cap veí pagui més del que es pagava fins ara.
Tal com es va dir, les parcel·les que no estiguin construïdes pagaran molt menys i les construïdes pagaran en relació a l'antiguitat de la casa (això no depèn de l'ajuntament sinó d'una llei espanyola (*)).

Després es va parlar de la gestió de residus, es va fer esment dels contenidors que s'han retirat els quals estaven disseminats per al urbanització i que s'han concentrat a l'entrada venint per Manresa.
Gràcies a això i amb la previsió que entre tots fem una bon ús dels contenidors de recollida selectiva i dels de rebuig, s'ha abaixat la taxa de recollida d'escombraries entre un 4 i un 5 %.

En tercer lloc es van llegir els comptes de l'associació. Fent esment que l'associació de veïns es nodreix de l'aportació dels socis,  els quals paguem una quota mensual de només 6 euros, com més siguem més serveis podrem oferir a la nostra comunitat.

Seguidament es van repassar les diverses actuacions que s'han fet al nucli de Can Servitge:
  • Les baranes del pont del Suanya
  • Pintar les ratlles mitjaneres de la via per tal de separar els dos carrils i les ratlles dels vorals per augmentar la seguretat en la conducció.
  • Donar les gràcies per la participació en la festa major de l'any passat i als veïns que hi van col·laborar.
  • Sobre les parcel·les que es van comprometre de fer ells mateixos la neteja forestal per evitar el risc d'incendis i no l'han fet, la farà pròximament l'ajuntament (amb càrrec al propietari). Recordeu que està prohibit fer foc sense autorització.
  • Els noms i numeració dels carrers, que encara està en tramitació per part de l'ajuntament, però ja consta als mapes de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, als mapes operatius dels Mossos d'Esquadra, etc.
  • En relació al punt anterior, ha millorat la resposta dels cossos de seguretat al millorar la senyalització dels carrers i parcel·les, i que qualsevol veí que vegi algun vehicle o persones sospitoses d'estar fent algun fet delictiu, trucar directament al 112.
En últim lloc es va recordar l'adreça d'aquesta web i que s'ha creat una llista de distribució, l'adreça de correu no la poso aquí per evitar possible SPAM o correu brossa. En aquesta llista s'enviaran missatges per part de la junta directiva de l'associació als veïns inscrits, així com qualsevol veí que vulgui compartir alguna informació interessant.

(*) Cadastre: A Catalunya, el primer cadastre el va establir José Patiño, després de l'ocupació de Catalunya per tal que el Principat contribuís a les arques de Castella (font: Viquipèdia)

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac