dimecres, 10 d’abril del 2013

I MOSTRA DE PRODUCTES DE LA TERRA

Del segle XIII al segle XV, Rajadell va ser un dels principals exportadors de safrà, per això, aquest diumenge dia 14 d'abril al matí al nucli antic de Rajadell, es celebra la I MOSTRA DE PRODUCTES DE LA TERRA, que enguany va dedicada al safrà.
Tal com ens informa l'ajuntament, hi hauran moltes activitats: xerrades, conta contes, degustacions, actuacions de falcons, passejades amb ponis, concurs de cuina... i venta de productes de la nostra terra i productes de proximitat.

      

Veure bases concurs de cuina del safrà.

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac