dimarts, 9 d’abril del 2013

Preparació de la Festa Major

Com l'any passat, el 23 de juny volem fer una festa major molt participativa, tant per gaudir-ne tots els veïns i veïnes, com en la preparació i en l'aportació idees, per la qual cosa animem, a qui estigui interessat,  a formar part de la comissió de festes.Si tens ganes de col·laborar només cal que ens enviïs un correu electrònic o be omplint el següent formulari:

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac