dilluns, 30 de juny del 2014

Un any més hem celebrat amb èxit la festa major de Can Servitge.
Moltes gràcies a tots els veïns, amics, familiars i autoritats per assistir i compartir entre tots aquesta diada, on una vegada més, es veu l'esperit d'un nucli ple de vida que ens dóna ànims per continuar organitzant-la els propers anys.

Fem un petit tast de les fotografies on hi ha un recull d'algunes activitats que vàrem fer, com guarnir amb retalls de roba de colors, tir amb arc, jocs, falconeria, màgia, el sopar i ball.

La resta de fotografies les rebreu mitjançant un vincle per e-mail tots els que esteu inscrits a la llista de correu, i si no esteu donats d'alta ho podeu sol·licitar i així rebreu totes les notícies d'interès que enviem des de l'associació (més informació per donar-se d'alta).
Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac