dilluns, 9 de juny del 2014

Festa Major de Can Servitge 2014

El 28 de juny se celebrarà novament la Festa Major, a la Masia de Can Servitge.
Us animen a tots a venir, sigueu o no membres de l'Associació, per així conèixer'ns i compartir plegats una jornada agradable.

Es faran activitats lúdiques al llarg del dia (veure el cartell amb el programa), durant el matí hi haurà el típic partit de futbol, tir amb arc i entre tots guarnirem "el Campillo", a la tarda es faran activitats per a tothom amb una xocolatada, un espectacle de falconeria i un espectacle de màgia per a tota la família.
Al vespre, com cada any, el sopar de germanor i a la nit, ball amb cava i coca.

El menú del sopar estarà format per fideuada, botifarra amb patates xips, gelat, pa, vi de can Servitge, aigua, refrescs, cava i coca. El preu del tiquet pel sopar és de 15,00 € l'adult (els socis disposen de 2 tiquets gratuïts) i de 5,00 € l'infantil fins als 12 anys (menors de 3 no paguen). Podeu convidar a familiars i amics.


☞ El mateix 28 de juny es lliuraran i pagaran els tiquets del sopar.

Cal saber quantes persones serem al sopar de germanor, ja que en funció del nombre s'encomanarà la quantitat de menjar, els que estigueu interessats a venir cal que ho comuniqueu com abans millor i com a màxim el dia 21 de juny especificant el vostre nom i el nombre de tiquets d'adult i d'infantil mitjançant el següent formulari:


● Finalment recordar que estarà prohibit  llançar coets per la proximitat al bosc i que hem de ser molt curosos amb l’ús dels petards.

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac