divendres, 5 de febrer del 2010

Benvinguda

Benvinguts i benvingudes al Bloc oficial de l'Associació de Veïns de Sant Salvador de Vallformosa.
Aquí anirem publicant totes les novetats relatives als temes d'interès per a tots nosaltres.

De moment tot està en procés de construcció. L'associació encara no està formada, només provisionalment a l'espera de redactar els estatuts i convocar una reunió per tal d'aprovar-los per votació.


De moment ja tenim pàgina web provisional i adreça de correu electrònic on tothom qui vulgui pot enviar suggeriments sobre l'associació, tota participació serà benvinguda.

L'adreça de correu és la següent:Esperem que des d'aquí, entre tots els veïns i veïnes farem una urbanització millor.

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac