dimarts, 16 de febrer del 2010

Segona convocatòria d’ajuts de la Llei de millora d’urbanitzacions

Avui el Conseller Nadal ha fet una roda de premsa sobre els acords de Govern que parla de les urbanitzacions:
9,9 milions d’euros per a la millora d’urbanitzacions

El Govern ha aprovat avui destinar 9,9 milions d’euros a la segona convocatòria d’ajuts de la Llei d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics. El 18 de desembre passat ja es va adjudicar la primera convocatòria d’ajuts, amb una inversió de 9,9 milions d’euros previstos per la Llei de regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics, aprovada ara fa un any pel Parlament.
A la primera convocatòria es van poder acollir 36 urbanitzacions de tot Catalunya. Amb anterioritat a l’aprovació de la Llei, i durant la seva tramitació parlamentària, el Govern va posar en marxa un pla pilot amb el que es van impulsar actuacions a 10 municipis. El conseller Nadal ha explicat que amb aquestes actuacions i la convocatòria que ara s’obre “s’haurà pogut arribar a 100 urbanitzacions a tot Catalunya”.
A més pot ser interessant a l'apartat que parla sobre ajuts per al transport urbà de viatgers:
(..) D’altra banda, el Govern ha aprovat atorgar ajuts per un import d’1,1 milions d’euros als municipis d’arreu de Catalunya, tant als de l’àmbit de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) com als que no en formen part, que promoguin la millora de la qualitat i la prestació dels serveis del transport públic. Així mateix, s’ha acordat destinar 500.000 euros per dur a terme activitats formatives en el sector del transport i la logística.
Enllaç de la notícia i més informació en PDF.

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac