dijous, 17 de maig del 2012

Festa Major 2012Estem preparant la Festa Major que es celebrarà el pròxim 23 de juny.

Necessitem voluntaris/es que vulguin col·laborar des d'aportar idees, muntar la festa que estem preparant fins aportar material que pugui fer falta i perquè no, econòmicament si alguna empresa hi vol col·laborar.

De moment el més important és trobar persones amb ganes d'aportar idees i organitzar la festa.

Si hi estàs interessat/da pots enviar un correu a l'associació de veïns.

Ja us mantindrem informats, però recordeu que la festa major serà el 23 de juny!!

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac