dijous, 10 d’abril del 2014

Caramelles 2014 - ACTUALITZAT

Aquesta Setmana Santa, concretament el dissabte 19 a 2/4 de 10, passaran les Caramelles de Rajadell pel Servitge!

Com ja sabeu, necessiten anar reposant forces i un cop ens hagin delectat amb cançons i balls, passen panera, per això necessitem voluntaris a les 9h del matí del mateix dissabte per tenir quelcom preparat de menjar i beure.

També esperem que un cop els haguem vist cantar i ballar, els veïns de Can Servitge ens animem a formar part de les caramelles de cara l'any vinent perquè de moment no hi tenim cap representant.


Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac