dissabte, 12 d’abril del 2014

Urbanisme aprova definitivament el POUM de Rajadell

Urbanisme aprova definitivament el POUM de Rajadell, que concentra el creixement al nucli de Les Casetes

El document també consolida un sector industrial de 25 hectàrees al costat de l'Eix Transversal

Rajadell (ACN).- La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verda a l'aprovació definitiva del POUM de Rajadell (Bages). Segons el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, es tracta d'un planejament "que adopta unes estratègies molt clares i encertades" i concentra el possible creixement de població al nucli de Les Casetes, el més proper a l'Eix Transversal. Amb tot, Serra ha explicat que no s'han concretat les condicions de creixement ni quin sostre ha de tenir, sinó que "s'ha deixat com a sòl urbanitzable no delimitat i les condicions s'hauran de concretar en el moment que es vulgui desenvolupar". El document també consolida un polígon industrial de 25 hectàrees.


Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac