diumenge, 10 de juny del 2012

Cartell de la festa major, programa i menú


Aquest és el cartell amb el programa de la Festa Major de Can Servitge del dia 23 de juny.

Recordeu que cal saber quantes persones serem al sopar de germanor perquè en funció del nombre s’encomanarà la quantitat de menjar.

Els que estigueu interessats en venir al sopar cal que ho comuniqueu escrivint un email a l’adreça electrònica de l’Associació, deixant una nota a la bústia nº50 abans del dia 15 de juny especificant el vostre nom i el nombre de tiquets d’adult i d’infantil, o bé trucant al telèfon que consta al cartell.
També recordeu que cal portar els coberts.

Des de la comissió de festes i la junta directiva de l'associació de veïns us animem a tothom a venir a la Festa Major, sigueu o no membres de l’associació, per així coneixe’ns i compartir plegats una jornada agradable.Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac