dijous, 14 de juny del 2012

Multes per als ciutadans que afavoreixin la proliferació del mosquit tigre

Degut a la ràpida expansió del mosquit tigre a Catalunya i que la seva proliferació ja és imparable, ens toca a nosaltres a tots els veïns evitar que es converteixi en una plaga, per això la Comissió Interinstitucional per a la Prevenció i Control del Mosquit Tigre a Catalunya ha elaborat una ordenança tipus que cada municipi pot adaptar a les seves necessitats i que inclou un apartat de sancions. Així, podran reprendre el ciutadans negligents que, per exemple, tinguin recipients abandonats que es converteixin en autèntics vivers de l'espècie i evitar que es converteixi en una plaga.

Proposta d'ordenança municipal tipus per a la prevenció i control del mosquit tigre

Més informació sobre el mosquit tigre

Més informació sobre la notícia

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac