diumenge, 24 de juny del 2012

Fotografies de la festa major

Gràcies a tothom per venir a la festa major de Can Servitge, ha estat una festa entranyable amb molta participació que ens anima seguir organitzant-la els propers anys.

Aquí teniu algunes fotografies del llarg de la jornada, que podeu visualitzar i descarregar qui ho desitgi :
Festa Major 2012
Autor de les fotografies: Abel Martí
excepte la titulada excepte la titulada "qui veu el dard?" que és de Sergi Màrquez

Llicència de Creative Commons
Aquestes fotografies estan subjectes a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de
Creative Commons

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac