dissabte, 9 de juny del 2012

Instal·laran unes baranes al pont del Suanya

Els alcaldes de Manresa, Valentí Junyent, i de Rajadell, Joan Costa, han signat un conveni pel qual els dos ajuntament compartiran els costos de la instal·lació d'unes baranes de protecció al pont del Suanya.

L'Ajuntament de Manresa s'encarregarà de gestionar l'obra de construcció i muntatge de les baranes, amb un pressupost de 5.286,40 euros (IVA inclòs) que els dos ajuntaments finançaran al 50%, aportant 2.643,20 euros cadascun.

Font de la notícia i fotografies: Ajuntament de Manresa

Al final ha estat possible portar a terme aquesta vella reivindicació dels veïns de Can Servitge, gràcies a la tasca feta per l'Associació de Veïns de Sant Salvador de Vallformosa i a la bona entesa que hi ha actualment entre els ajuntaments de Manresa i Rajadell.

Vallformosa

Lloc ocupat pels pobladors de la Marca. Ara és el territori que va des de Servitge fins a Rajadell, al terme de Rajadell, a la comarca del Bages.

Era una zona boscosa, bàsicament formada per alzines, feréstega i perillosa perquè no estava sota la protecció de cap senyor. Els colons que al segle X hi van arribar per poblar la zona van haver de fer una feina molt dura per convertir una zona verge i inhòspita en un territori de conreu i pastura. Primer calia tallar arbres, arrencar-ne les soques, desbrossar les garrigues, rompre la terra i construir-hi feixes, i tot això fer-ho amb estris i materials molt rudimentaris. Després ja podien sembrar, i si els desastres naturals i els assalts dels uns i dels altres no ho impedien, arribava l'hora de la collita. La feina va donar fruit, fins al punt que, l'any 977, el comte Borrell II els va disputar la propietat d'aquelles terres.

* Extret de la série de TV3 Històries de Catalunya
 

Disseny: voliac